Saffranspannacotta med jultomtar

Jul cotta

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 st gelatinblad
1 st vaniljstång
0,5 l grädde
0,5 g saffran , ( 1 kuvert)
1 dl muscovadosocker
4 st skumtomtar , eller marspiantomtar

Gör så här

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Snitta en vaniljstång och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädde med vaniljstången och kärnorna.

2. Tillsätt saffran och socker i den varma grädden. Krama ur gelatinet och tillsätt det. Rör tills det har löst sig.

3. Häll vätskan i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en kort stund så att ytan stelnar. Ställ tomten i mitten.
4. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
Visningar:
1410
Sparat:
26
Saffranspannaco..
av MrsC
över 2 månader
Saffranspannaco..
över 2 månader
Saffranspannaco
över 2 månader
Saffranspannaco
av UllaC
över 2 månader
Saffranspannaco
av Lolan
över 2 månader
Saffranspannaco
av lennali
över 2 månader