Saffranspannkaka

Saffranspannkaka kan ses som Gotlands nationalefterrätt & dessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 - 6

Ingredienser

3 hg grötris
4,5 dl vatten
9 dl mjölk
Koka gröt och låt kallna, blanda med följande smet:

1 dl mjölk
1 msk mjöl
1 doft kardemumma
1 pkt saffran,
1 msk riven mandel
1 msk socker
2 ägg

Gör så här

Ugn 175 grader.
Grädda i smord form tills den får vacker färg.
Servera med salmbärssylt och vispad grädde.

Salmbär är ett gutniskt namn på Åkerhallon eller Björnbär.
Visningar:
2037
Sparat:
27
Saffranspannkak..
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Saffranspannkak
av irko
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Saffranspannkak..
av kerkja
över 2 månader
Enkel saffransp
över 2 månader