Saffranssemlor med lingongrädde

Ska prova dessa

Betyg (1 röst)
Saffranssemlor med lingongrädde

Ingredienser

50 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl Kesella
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 12 dl Ljust basmjöl
2 krm hjorthornssalt
0,5 g saffran
ägg att pensla med

Fyllning:
250 - 300 g mandelmassa, grovt riven
lite mjölk
3 dl vispgrädde
1,5 dl lingonsylt
Lite florsocker att sikta över

Gör så här

Blanda degen enligt receptet och tillsätt 0,5 g saffran.
Baka ut och forma bullar i lagom storlek för semlor
Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de gräddas i ugnen enligt recptet.
Låt bullarna svalna!
Skär av ett lock och ta ut innanmätet i bullarna och blanda det med mandelmassan. tillsätt lite mjölk tills massan får en följsam konsistens. Fyll bullarna med massan.
Vispa grädden ganska hårt och tillsätt försiktigt lingonsylten. Fördela lingonsylten på bullarna och lägg på locken. Strax innan serveringen ssikta över lite florsocker.
Visningar:
2025
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Saffranssemlor recept
Kokospannkakor ..
av evaldo
över 2 månader
Saffranssemla m
av Lolan
över 2 månader
Minisaffranssem
över 2 månader