Saffransskorpor

Dessa skorpor är hur goda som helst!!

Betyg (5 röster)
Antal personer
ca 30 st
Saffransskorpor

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5 strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovhackad , skållad sötmandel (kan uteslutas)
Råsocker / Brun farin socker (kan uteslutas)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör saffranet med lite av sockret.
Smält smöret och ha i saffran. Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken med smöret.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. (Strö över råsocker. Man kan pensla lite med vatten om man sockret inte fastnar ordentligt.)
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Visningar:
5966
Sparat:
190

LIKNANDE RECEPT

Saffransskorpor recept
Emmas Saffranss..
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader
Saffransskorpor
över 2 månader
Saffransskorpor
av Ala12
över 2 månader
Saffransskorpor
av solla43
över 2 månader
Ullas saffranss
av umen
över 2 månader