Saffranstryffel

Gillar man saffran är denna tryffel en given succé på gottebordet till jul.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 dl grädde
1 msk honung
1 gr saffran
250 gr vit blockchoklad
30 gr osaltat smör
1 tsk konjak, går bra att utesluta

Sockerrostad mandel:
4 dl flagad eller krossad mandel
1 dl florsocker
3 msk vatten

Garnering:
150 g vit blockchoklad

Gör så här

Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret (och sist konjaken). Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan, med hjälp av en matsked, ut 10-grams bitar som rullas runda. Blanda mandel, florsocker och vatten och lägg dem på en plåt. Rosta i 200° tills de fått en gyllenbrun färg. Låt kallna. Smält vita blockchokladen. Rulla tryffeln i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.
Visningar:
2947
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Saffranstryffel recept
Saffranstryffel..
av ros
över 2 månader
Saffranstryffel
över 2 månader
Chokladkaka med
av Lolan
över 2 månader
Vit saffranstry
av ros
över 2 månader
Tryffeltårta me
av Fin
över 2 månader
Chokladkladdtår
över 2 månader