Saffranstryffel

Julgodis

Betyg (3 röster)
Saffranstryffel

Ingredienser

Tryffel:
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 g saffran
250 g grovhackad fazer ögon vit choklad
30 g osaltat smör
1 tsk cognac (kan uteslutas)

Sockerrostad mandel:
4 dl krossade mandelflagor
1 dl florsocker
3 msk vatten

Garnering:
150 g fazer ögon vit choklad

Gör så här

Tryffel:
Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen. Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan ut med hjälp av en matsked, ca 10 g bitar, som rullas runda.

Sockerrostad mandel:
Blanda alla ingredienserna och bred sedan ut på en plåt. Rosta i 200° tills de nått en gyllenbrun färg. Låt kallna.

Garnering:
Smält chokladen. Rulla tryffelkulorna i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.
Visningar:
8913
Sparat:
260

LIKNANDE RECEPT

Saffranstryffel recept
Saffranstryffel..
av ros
över 2 månader
Chokladkaka med
av Lolan
över 2 månader
Vit saffranstry
av ros
över 2 månader
Saffranstryffel
över 2 månader
Tryffeltårta me
av Fin
över 2 månader
Chokladkladdtår
över 2 månader