Saftig biff (Phat neua tao jiaw dam)

Recept från "Maten från Thailand

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Saftig biff (Phat neua tao jiaw dam)

Ingredienser

1 msk konserverade svarta bönor, sköljda och grovt mosade
3 msk grönsaks- eller kycklingbuljong, eller vatten
1 msk fisksås
1 msk ostronsås
1 msk sesamolja
0,5 tsk strösocker
1 msk vegetabilisk olja
3 – 4 vitlöksklyftor, finhackade
250 g mör rumpstek eller oxfilé, tunt skivad
0,5 morot, skuren i tändstickstunna strimlor
4 långbönor eller ett paket haricots verts (250 g)
2 vårlökar, skurna i 2,5 cm långa bitar
några korianderblad, till garnering

Gör så här

Blanda svarta bönor, buljong, fisksås, ostronsås, sesamolja och socker i en liten skål.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs hälften av vitlöken under omrörning på medel-värme tills den är ljust brun.

Tillsätt hälften av köttet och fräs under omrörning på medelvärme i 3–4 minuter eller tills köttet är genomlagat.

Ta upp allt från woken och fortsätt med resterande vitlök och kött. Lägg tillbaka allt i woken.

Tillsätt morot, bönor och såsblandningen i woken och fräs under omrörning i ytterligare 1–2 minuter.
6Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Rör ner vårlöken och låt koka några sekunder.

Skeda upp på ett serveringsfat och garnera med korianderblad.
Visningar:
3014
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.