Saftig sockerkaka med mandel och citron

Denna underbara sockerkaka är fylld med både mandel och citron.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

50 g russin
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
Matfett till formen
Ströbröd till formen
2½ dl strösocker
1 nypa salt
Skalet av en citron
3 ägg
2½ dl matlagningsyoughurt
100 g krossad mandel

Gör så här

Skölj russinen i hett vatten. Torka av dem lätt med hushållspapper och strö över lite mjöl. Blanda mjöl och bakpulver. Smörj formen med matfett och täck kanterna med ströbröd.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda matfettet med socker, salt och citronskal och rör om tills blandningen är porös. Blanda ner äggen, ett i taget. Blanda sedan ner mjölblandningen, youghurt, russin och mandel var för sig. Blanda väl efter varje ingrediens.

Häll smeten i formen. Ställ in kakan i ugnen och grädda i cirka en timma. Prova om kakan är färdig.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lätt. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna helt. Sikta över florsocker precis före serveringen.
Visningar:
3559
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Sockerkaka recept
Min Sockerkaka!..
över 2 månader
Otroligt god sa
av lennali
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Saftigaste sock
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Smulans äppelka..
över 2 månader