Saftig vallmokaka

Mörk, mäktig och mumsig. Så kan man nog beskriva denna annorlunda och väldigt läckra kaka. Vill du få ut maximal smak på vallmofröna, kan du först rosta dem försiktigt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar
Saftig vallmokaka

Ingredienser

225 g Svenskt Smör
300 g farinsocker
150 g vallmofrön
Rivet skal av en apelsin
1 dl honung
4 äggulor
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl Gräddfil
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
florsocker

Gör så här

Värm ugnen till 180°. Smörj och mjöla en stor sockerkaksform som rymmer 2 liter. Rör smör och socker pösigt. Rör ned vallmofrö, apelsinskal och honung. Blanda noga. Tillsätt äggulorna, en i sänder. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ned tillsammans med gräddfil och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem försiktigt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills en baksticka känns torr.
Låt kakan svalna i sin form och slå sedan försiktigt upp den på en tallrik. Sikta florsocker över vid servering.
Visningar:
1449
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Vallmokaka recept
Engelsk vallmok..
av Queenie
över 2 månader
Engelsk vallmok
av Maja75
över 2 månader
Vallmokaka med
av Bodil56
över 2 månader
Glutenfri och s
över 2 månader
Apelsin- och va
av Bodil56
över 2 månader
Citron- och val
av olives
över 2 månader