Saftiga lussekatter

Hittade receptet i någon folder för flera år sedan. De blir väldigt saftiga och goda!

Betyg (9 röster)

Ingredienser

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Lätt Kesella
2 påsar saffran
1 dl socker
1 tsk salt
Ca 17 dl vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbete degen tills den är blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt ca. 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma till 35 lussekatter eller 4 bröd. Lägg på smorda eller bakplåtsklädda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader för lussekatter och 200 för bröd. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. för lussekatter och 15-20 min för bröd.
Visningar:
17716
Sparat:
355

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Lussekatter med
av MaNi
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Emjah
över 2 månader