Saftiga Lussekatter

Penslas med ägg och beströs med pärlsocker.

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 20-25

Ingredienser

50 g jäst
100 g smält margarin
2 1/2 dl mjölk
2 pkt saffran a` 0,5 g
1/2 ägg(resten att pensla bullarna med)
1/2 tsk salt
1 dl socker
Ca 9 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Russin
Pärlsocker

Gör så här

Smält margarinet, slå i mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och rör i socker och salt.
Tillsätt saffran och degspadet,blanda tills jästen har löst sig.
Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulvret.
Knåda in russin om så önskas.
Låt jäsa ca 10 minuter.
Baka ut lussekatter och tryck fast lite russin.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Låt bullarna jäsa på bakpapperskädda plåtar i ca 45 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Visningar:
2163
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Lussekatter med
av MaNi
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader