Saftiga revbenspjäll

Denna variant gör att de blir saftigare och smakar mer.

Betyg (14 röster)
Antal personer
1-5

Ingredienser

Valfri mängd tjocka revbenspjäll
Ca 2 l vatten beroende på hur mycket kött du har
Ca 4 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
2 lagerblad
Peppar
½ dl olja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 msk ingefära, malen
2 msk soja
1 msk honung
1 msk paprikapulver
Ev cayennepeppar

Gör så här

Koka upp vattnet med löken, vitlöken, lagerbladen, buljongen, peppar och en skvätt soya och låt det koka ihop en 20 minuter så att smakerna frigörs.

Lägg ner revbenspjällen och låt dem sjuda i ca 60 minuter.

Ta upp och lägg på ett grillgaller eller i en ugnsform och pensla på glazen och in på 225 grader på grilleffekt i ca 10-15 min eller tills de fått fin färg.
Om du vill få mer röksmak kan du ha i lite liquid smok i koket (men var försiktig den är väldigt koncentrerad)

Glazen:
Blanda ihop honung,soja, ingefära olja och kryddorna efter tycke.
Visningar:
14991
Sparat:
390

LIKNANDE RECEPT

Revbenspjäll recept
6 timmars revbe..
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Revbenspjäll i
av ros
över 2 månader
Revbensspjäll
av MrsC
över 2 månader
Gullis Ugnsstek
av MrsC
över 2 månader
Revbenspjäll i
av ros
över 2 månader