Sagolik moussedessert

Detta är en sval och elegant dessert som inte kräver någon bakning i ugnen. Detta blir en perfekt anslutning på en festlig middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

3 dl smulade grahamskex t . ex . digestivekex
½ dl hackade pecannötter
3 msk smält smör eller margarin
3 msk honung
1 dl persiko- eller apelsinjuice
4 gelatinblad
3 färska stora persikor , skalade
½ dl farinsocker
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk äkta vaniljsocker
2 dl vaniljyoughurt
2 dl keso

Gör så här

Blanda smulade grahamskex med hackade pecannötter, matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant.

Koka upp persiko- eller apelsinjuicen i en kastrull. Blanda ner gelatinbladen. Låt svalna.

Skiva persikorna. Koka upp dem tillsammans med farinsocker och citronsaften. Låt sjuda i 5 minuter eller tills persikorna har mjuknat. Rör ner vaniljsocker. Lägg hälften av persikorna i en skål och ställ den åt sidan.

Finfördela resten av persikorna i en mixer. Tillsätt youghurt, keso och gelatinblandningen. Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade persikorna på tårtbotten. Häll över youghurtsmeten och förvara i kylen 3 timmar innan serveringen.
Visningar:
958
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Moussedessert recept
Vit chokladmous..
av tina62
över 2 månader
Matildas mousse
av Queenie
över 2 månader