SaigonNem - Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g mager fläskfärs
100 g krabba eller crabsticka
100g räkor
200 g färska böngroddar
150 g finhackad lök
12 torkade shiitakesvampar
1 ägg
1 tsk salt
3-4 krm salt
40 rispapper (risgaletter)
1 äggvita
2 msk fisksås Nuoc cham
olja till fritering
Sås:
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad chili
lite socker
rivet skal +saften av 1/2 lime
2 msk fisksås
2 msk vatten
1 krm svartpeppar

Gör så här

Lägg svampen i blöt i hett vatten ca 30 minuter, koka risnudlarna i vatten ca 30 minuter och låt dem rinna av. Finhacka sedan svampen, glasnudlarna, böngroddar och löken. Blanda fläskfärs, krabba , räkor , böngroddar, lök, glasnudlar, svamp, ägg, kryddor och fisksåsen. Blötlägg rispappren så att de blir mjuka och lätta att rulla till dolmar. Lägg på en matsked av fyllningen (ca 20 g) på varje papper, vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ihop kanterna med äggvitan. Hetta upp oljan till ca 180 gr, och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Lägg dem på ett papper. Blanda samman ingredienserna till såsen.
Visningar:
6166
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.