Salami- och fetaostmuffins

För den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st
Salami- och fetaostmuffins

Ingredienser

4 salladslökar
1 + 1 msk olivolja
100 g fetaost
40 g skivad pepparsalami
½ ask cocktailtomater (à 250 g)
2 dl grahamsmjöl (120 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl filmjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.

Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.

Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.

Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Visningar:
1387
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Grekiska fetaos
av Queenie
över 2 månader
Rödbets- och fe
över 2 månader