Sallad på varmrökt sidfläsk med örtmarinerad Svecia och pocherat ägg

Knaperstekt fläsk på en liten sallad blir festligt med persilje- och gräslöksmarinerad ost och pocherat eller kokt ägg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 100 g blandad grönsallad
2 msk lätt crčme fraiche
1/2 citron, rivet skal
1 krm salt
4 ägg
150 g varmrökt sidfläsk i skivor

Örtmarinerad ost:
125 g Svecia
1 msk hackad persilja
1 msk klippt gräslök
2 msk olivolja
1 krm salt
Vitpeppar från kvarnen

Gör så här

Skölj salladen och låt den torka. Blanda med crème fraiche, citronskal och salt.

Koka eller pochera äggen. Knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper.

Skär osten i tärningar och blanda med persilja, gräslök, olja och salt.

Fördela salladen på tallrikar. Lägg på ägg, några skivor fläsk och örtmarinerade osttärningar. Avsluta med vitpeppar från kvarnen.
Visningar:
725
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader