Salladsfat med kokt fisk

Gott som lättare lunch

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 pkt djupfryst, tinad rödspättafilé, ca 400 g
Salt
Citron
Hel vitpeppar
Lagerblad
1 burk musslor i vatten
Det vita från 2 purjolökar
1 röd paprika
1-2 stänglar blekselleri
½ påse djupfrysta, tinade ärter

Currydressing:
1½ dl majonnäs
1½ dl grädde
½ dl tomatjuice
½-1 tsk curry
Salt
Peppar

Gör så här

Koka upp 2½ dl vatten med 1 tsk salt, 1 msk pressad citron, 4 vitpepparkorn och ½ lagerblad. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i spadet och sjud dem 5-8 minuter. Låt fisken kallna i spadet, ca 30 minuter.

Häll upp musslorna i en sil och låt dem rinna av.
Strimla purjolök, paprika och blekselleri.

Arrangera ärter och övriga salladsingredienser dekorativt på ett fat eller i en skål och ställ den svalt till serveringen.

Blanda samman dressingen och smaka av den väl. Duscha en aning curry också över fisken på salladsfatet och servera salladen med dressingen separat.
Visningar:
538
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader