Saltgurka från Västerås

Detta är sk färsksaltade gurka med kort hållbarhet (Ättikan gör att den är hållbarare)

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1 kg västeråsgurkor
5-6 dillkronor
1 liter vatten
1 dl salt
2 msk socker
(3 msk ättika)

Gör så här

borsta och skölj gurkorna. Varva dom med dillkronor. Blanda lagen. Koka upp och låt kallna. Slå den över gurkorna. Låt stå kallt i 3-4 dagar.
Visningar:
13573
Sparat:
92

LIKNANDE RECEPT

Saltgurka recept
Buffé
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Köttfärsrullade
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader
Honungs- och ch
av ros
över 2 månader