Saltrulle

Saltrulle behöver inte vara den specifika biten nötkött. Det går bra med nästan vilken hel bit som helst.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 - 1 1/2 kg nötkött
2 tsk saltpeter
2 tsk socker

2 liter vatten
1 dl salt

Gör så här

Gnid in kötten med saltpeter och socker, låt ligga så i kylen ett dygn.
Koka saltlaken och lägg i köttet medan den fortfarande är riktigt varm. Låt ligga så i 3 dygn och koka sedan köttet i saltlaken. Låt allt svalna innan du tar upp köttet.
Passar utmärkt som kötträtt med kokt potatis till eller som smörgåspålägg.
Visningar:
21292
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Saltrulle recept
Tapas-saltrulle
av LaJefa
över 2 månader
Goda snittar
över 2 månader
Tunnbrödssnitta
över 2 månader
Gravad saltrull
över 2 månader
Gingravad rulle
över 2 månader
Tilltugg
av Tatta
över 2 månader