Sandkaka

En mjuk kaka som håller sig saftig flera dagar.

Betyg (0 röster)
Sandkaka

Ingredienser

200 g smör
2 ½ dl finkornigt strösocker
3 ägg
5 rivna bittermandlar
1 ½ dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form på ca 1 ½ liter. Rör matfett och socker vitt och pösigt.

Rör ner äggen, ett i sänder. Sikta samman de båda mjölsorterna med bakpulvret och de rivna mandlarna. Rör ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen.

Låt vila ca 5 minuter i formen innan den slås upp och får svalna på galler under formen eller en bakduk.
Visningar:
4531
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Sandkaka recept
Gammaldags sand..
över 2 månader
Sandkaka
av lennali
över 2 månader
Ingrids sandkak
över 2 månader
Finaste sandkak
av kekke46
över 2 månader
Sandkakor
av ilenaca
över 2 månader
Mormor's sandka
av faser
över 2 månader