Sandslottstårta

Perfekt till kalas

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 15
Sandslottstårta

Ingredienser

Bottnar:
3 ägg
3 dl socker
3 medelstora morötter, finrivna
1 citron, pressad saft
225 g smör eller margarin, smält
4 ½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel


Glasyr:
200 g philadelphiaost
50 g smör eller margarin, rumsvarmt
5 dl florsocker

Garnering:
Tex: kakpynt, tårtljus, flaggor

Gör så här

Ugnstemperatur 175º

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll 6 - 7 småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform (ca 26 cm i diameter).

Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och grädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.
Visningar:
966
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Sandslottstårta
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR