Saras tomatpesto

Egen pesto är betydligt godare än färdig på burk. Det kostar lite mer, men är värt vartenda öre. Kan varieras i konsistens och styrka som man vill. Receptet är mest en vägledning, då resultatet till stor del beror på ingrediensernas kvalitet och smakstyrka, så här gäller det att smaka av. God som pastasås eller som tillbehör till kött, fågel och grönt.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

100 g soltorkade tomater i olja
50 g pinje- eller valnötter
1 kruka färsk basilika
1-2 stora vitlöksklyftor
50 g färskriven parmesan
salt
peppar
ca 1/2 -1 dl olivolja

Gör så här

Klipp tomaterna i bitar, krossa nötterna lite och lägg alla ingredienser i en skål. Ett tips är att spara lite av allt, så att smaken kan finjusteras sen. Häll bara i lite olivolja till att börja med, så att du även kan justera konsistensen. Använd stavmixern, och kör till önskad konsistens. Smaka av tills du är nöjd, kolla ev i kylskåpet och stoppa i vad du har hemma - en tomat, lite paprika eller chilisås. Sen var det klart!
Visningar:
2485
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Tomatpesto recept
Kyckling med to..
över 2 månader
Förrättsplock
över 2 månader
Grilloumifylld
av MrsC
över 2 månader
Chili & tomatpe
av Boboo
över 2 månader
Ostbröd med saf
av MrsC
över 2 månader