Saté

Indonesiska, marinerade grillspett.

Tips! Såsen kan kokas 8-10 min under tiden som spetten grillas, om du vill ha en lagad sås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Saté

Ingredienser

400g mört nötkött eller lammkött

Marinad
2 msk indonesisk soja
2 msk olja
2 msk vatten
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
1 krm vitlökspulver
2 krm salt

sås:
3 msk indonesisk soja
1 msk citronsaft
1 tsk chilipulver
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1 liten gul lök

Gör så här

Skär köttet i små kuber.

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Rör om så alla köttbitarna blir marinerade. Låt köttet stå ca 1 h i rumstemperatur

Gör såsen. landa marinaden, soja, citronsaft och chilipulver. Finhacka paprika och lök och rör ner detta.

Trä köttbitarna på grillspett eller blompinnar. Lägg gärna blompinnarna i vatten först, ca 30 min, så bränns de inte så lätt.

Grilla köttet ööver kolglöd eller i elektrisk grill 6-7 min. Vänd spetten några gånger. Lägg upp dem på ett fat. Häll såsen över grillköttet. Servera med en landsallad av t ex lollo rosso, ekbladssallad och endive samt cocktailtomater i halvor
Visningar:
5144
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Saté recept
Satéspett med k..
av pern
över 2 månader
Säterknutar
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Queenie
över 2 månader
Säterö-rullar
över 2 månader
Satésås
av Pyttew
över 2 månader
Marinerade biff
av styvan
över 2 månader