Sauerkraut

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1 burk surkål
2 st gul lök(ar)
250 g sidfläsk, rökt
2 st äpple
10 st pepparkorn
5 st kryddpepparkorn
8 st enbär
2 st lagerblad
2 msk smör

Gör så här

Använd helst en stor järngryta. Hacka sidfläsket i små tärningar och fräs dessa i smöret. Skala och hacka löken och låt den svettas med fläsket. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ha i dessa i grytan. Vänd ned kålen och kryddorna, rör om. Späd med buljong och kanske lite halvtorrt, vitt vin så att kålen hela tiden är täckt med vätska.Låt grytan puttra på låg värme i ca 2 timmar. Se hela tiden till att kålen har nog med vätska. Bäst blir den om du gör den dagen innan och sedan värmer upp den innan servering. Till surkålen kan man servera kassler, korvar och sidfläsk. Kasslern och sidfläsket kan man låta koka med i surkålen den sista halvtimmen av koktiden. Köttet får då en extra god smak. Potatismos passar bra till.
Visningar:
7866
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Crauti alla tir..
över 2 månader
Sauerkraut-Birn
över 2 månader