Scampi orientale

Otroligt gott om man gillar havskräftstjärtar och curry. Jag brukar öka mängden kryddor en aning för att få mer smak på rätten

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

20 - 24 stora frysta scampi , havskräftstjärtar
ca 25 g smör

Såsen:
50 g smör
2 dl tunnstrimmlad purjolök
1 syrligt äpple
1 röd paprika
12 färska champinjoner
1 - 2 tsk curry
1/2 - 1 tsk paprikapulver
1 - 2 tsk dragon
1 msk ljus fransk senap
1 - 2 msk tomatpuré
2 - 3 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 dl creme fraiche
färsk dragon eller persilja

Gör så här

Tina och torka kräftstjärtarna och bryn dem i smör några minuter. Ta upp kräftstjärtarna och smält 50 g smör i pannan. Lägg i tunnstrimmlad purjo, små tärningar av paprika och skalat äpple och de skivade champinjonerna att mjukna, ca 10 min. Krydda.
Tillsätt grädde, vin, senap och tomatpuré och låt puttra ihop till en simmig sås.
Rör i creme fraiche och smaka av. Blanda i scampin att värma hastigt. Garnera med dragon eller persila. Serveras gärna med ris.
Visningar:
1801
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Ing-Maries kött
över 2 månader
Gryta med fläsk
av Queenie
över 2 månader
Orientalisk kyc
av Lilloo
över 2 månader
Egg-fried rice
av Tiadina
över 2 månader
Buffé
över 2 månader
Orientexpressen
över 2 månader