Schlagermaräng

Maräng är supergott!

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-10 port
Schlagermaräng

Ingredienser

Marängbotten:
6 äggvitor
3 dl socker
1 tsk ättiksprit
1 msk maizenamjöl
Smör
Vetemjöl

Fyllning:
5 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
1 liter gräddglass i skivor
200 g frysta lättsockrade hallon
Silverkulor

Chokladdekor:
100 g mörk blockchoklad

Gör så här

ugn: 150 grader

Marängbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum, rör därefter ner socker och vispa tills smeten blir glansig och toppig. Rör ner ättiksspriten och maizenamjölet och blanda väl. Tag ett bakplåtspapper och markera en rundel ca 25-28 cm i diameter. Smörj rundeln lätt med smör och pudra över vetemjöl. Se till att vetemjölet fastnar i hela rundeln. Fördela marängsmeten jämnt över rundelns hela yta.

Grädda ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängbottnen stå kvar i ugnsvärmen ett par timmar.

Fyllning:
Vispa crème fraichen och vaniljsocker. Hacka chokladen. Varva crème fraiche, vaniljglass, choklad och frysta hallon på marängbottnen. Toppa med crème fraiche, bär, silverkulor och chokladdekoren.

Chokladdekor:
Smält chokladen. Använd spritspåse för att spritsa ut chokladen i valfritt mönster på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Dekorera tårtan med chokladen precis innan servering.
Visningar:
1419
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.