Schnitzel cordon bleu

Fina kalvschnitzlar får här en fyllning av ost och skinka och en krispig panering. Cordon bleu är en klassiker som alltid går hem!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora kalvschnitzlar ā ca 125 g
4 skivor kokt skinka , tunt skivad
4 tunna skivor urkärnad tomat
2 krm torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 tunna skivor edamerost
4 msk mjöl
2 ägg
1 1/3 dl ströbröd
1 knivsudd riven muskot
4 msk smält smör eller margarin

Gör så här

Skölj och/eller torka av schnitzlarna. Täck ena halvan av varje schnitzel med en skinkskiva och en tomatskiva. Krydda med timjan och peppar. Lägg en ostskiva överst.

Vik ihop schnitzeln, fäst med en trästicka eller tandpetare och salta och peppra på båda sidor.

Lägg mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen och häll dem på en annan tallrik. Blanda ströbröd, muskot och timjan och häll ut det på en tredje tallrik.

Vänd schnitzeln först i mjölet, sedan i äggvispet och slutligen i ströbrödet. Paneringen ska täcka hela schnitzeln. Vänd den ev ytterligare en gång i ströbrödet.

Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. Lägg i schnitzeln och bryn den på medelstark värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och stek ytterligare 4 minuter på varje sida. Servera med potatis och en sallad.
Visningar:
10240
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Schnitzel recept
Wienerschnitzel
av Beson
över 2 månader
Farmors goda rö..
av Cayene
över 2 månader
Kinagryta
av malliss
över 2 månader
Panerad kycklin
över 2 månader
Fyllda skinksch
över 2 månader
Amoz oktobergry
av amoz
över 2 månader