Schweizernöt cheescake

Blir bara godare för varje dag den får mogna på

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Schweizernöt cheescake

Ingredienser

300 g digestivekex, krossade
2 mska kakao
1 dl socker
150 g smält smör

500 g färskost
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
3 ägg lättvispade
2 1/2 dl gräddfil
250-300 g Schweizernöt, Marabou
Riven vit choklad på kakan

Gör så här

Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda.
Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna. Ställ den kallt.

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda färskost, vaniljsocker och socker i en skål så det blir krämigt och slätt.
Tillsätt äggen lite i taget och rör om ordentligt.
Tillsätt sist gräddfilen och blanda ordentligt.
Hacka chokladen och häll i den i smeten och rör om.
Häll fyllningen på kexbotten.
Grädda i ca 1 tim och 15 min eller tills fyllningen har stelnat.
Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt.
Ta ut den och låt kallna helt.
Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig.
Visningar:
7022
Sparat:
295

LIKNANDE RECEPT

Cheescake recept
Daim cheescake
av Bodil56
över 2 månader
Cheesecake med
av poottan
över 2 månader
Chokolate chip
över 2 månader
Cheescake
över 2 månader
Höstbiffar med
av SDMaya
över 2 månader
Mini caramel &
av grill
över 2 månader