Schweizisk fiskfilé

Denna fiskrätt övertygar även den mest tveksamma fiskätaren till att frossa. Efter första smakbiten blir alla lika förtjusta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g spätt- eller bergtungafilé

Ostsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mellanmjölk
1,5 dl riven , stark ost
2 msk färsk , hackad dill
1 krm kajennpeppar
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskfiléerna i ett lager i en ugnsfast form och stek dem i ugnen tills de lätt delar sig i skivor, 10-15 minuter. Häll bort överflödig vätska från formen.

Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen i ca 2 minuter. Vispa ner mjölken lite i taget och sjud upp. Låt såsen sjuda tils den tjocknar, ca 5 minuter. Tillsätt ost, dill, kajennpeppar, salt och svartpeppar. Sjud under omrörning tills osten har smält, ca 1 minut.

Häll ostsåsen över fisken i den ugnsfasta formen. Gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 10 minuter. Lägg upp fisken på varma tallrikar och servera genast.
Visningar:
2278
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Inabina
över 2 månader
Fisk i foliepak
av Jessika
över 2 månader
Schweiziska cho
av mrsmama
över 2 månader
Fisk under täck
av SDMaya
över 2 månader
Brasiliansk Fis
över 2 månader