Scones med oliver och soltorkade tomater

Jag älskar scones till frukost speciellt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 l vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk
3 msk oliver gröna, utan kärnor frivilligt
2 msk soltorkade tomater, i olja. Frivilligt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 275 grader.

2. Hacka oliverna och strimla tomaterna. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. Tillsätt oliver och tomatstrimlor.

3. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.

4. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.

5. Servera gärna en god matig soppa till det nybakade brödet. En potatis och purjolökssoppa, krämig svampsoppa eller en mustig tomatsoppa passar bra till scones.
Visningar:
2104
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Scones recept
Scones, grundre..
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Malins frukostb
över 2 månader
Scones från cor..
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader
Engelska scones..
av MrsC
över 2 månader