Scones med torkad frukt

Lite nyttigare scones än de traditionella engelska.
Använd den torkade frukt som du gillar. Om du inte har sporthavregryn hemma, fungerar vanliga också.

Njut dem ljumma med marmelad, ost och gärna kesella smaksatt med vanilj.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 personer
Scones med torkad frukt

Ingredienser

6 dl vetemjöl
2 dl sportgryn
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl torkad frukt i ganska finhackade bitar, aprikoser, fikon, russin, tranbär, äpplen. (Går fint att hacka i mixer)
4 dl mjölk
1/2 dl flytande matfett

Gör så här

Sätt ugnen på 250ºC.

Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke.
Tillsätt mjölk och matfett arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

Klicka ut degen i 12 små "högar" direkt på en bakpappersklädd plåt. Strö på lite mjöl och sportgryn och klappa ut varje del lite grand. Nagga med gaffel. De skall se lite "ruffiga" ut.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Visningar:
2646
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Scones recept
Scones, grundre..
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Malins frukostb
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader
Scones från cor..
över 2 månader
Engelska scones..
av MrsC
över 2 månader