sega chokladmaränger

vem älskar inte riktigt goda maränger? dessa smakar som "franska maränger" som man ofta kan köpa på kaféer

Betyg (5 röster)
Antal personer
9 stora
sega chokladmaränger

Ingredienser

7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader med vanlig ugn.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Visningar:
25626
Sparat:
350
Schweiziska cho..
av mrsmama
över 2 månader
Fryst chokladma
över 2 månader
Chokladsås
av mrsmama
över 2 månader
Dubbla chokladm..
över 2 månader
Chokladpavlova
av sajoh69
över 2 månader
Chokladmaränger
av zonale
över 2 månader