Sega maränger

Har ej provat denna

Betyg (0 röster)
Antal personer
9 st
Sega maränger

Ingredienser

7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Visningar:
6763
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Maränger recept
Schweiziska cho..
av mrsmama
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Glömmingetårta
av Cina78
över 2 månader
Dajmtårta / Dai
över 2 månader
Marängkolatårta
av tina62
över 2 månader