Sej med ägg- och persiljesås

Gött alltså

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 8
Sej med ägg- och persiljesås

Ingredienser

2 Purjolökar
600 g Sejfilé (går bra med annan fisk också)
1 Citron
Salt och Peppar
Olivolja

Äggsås:
0,5 Gul lök
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1 dl Mjölk
0,5 liter Flytande fiskbuljong
2 Ägg
2 msk hackad Persilja

Gör så här

Skiva purjolöken och lägg den i en form. Skölj av fiskfiléerna och lägg dom på purjolöken. Lägg på citronskivor från halva citronen, blandpersilja, salt och peppar. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

Äggsås:
Hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken. Rör ner mjöl och sedan mjölken, Vatten och fiskfonden. När fisken är klar - häll av fiskspadet och rör ner det i såsen.

Hårdkoka och hacka äggen och blanda ner de i såsen, men dra kastrullen från plattan först. Avsluta med persilja. Ta bort de ugnsbakade citronerna och lägg på nya citronskivor över fisken. Häll såsen över fisken.
Servera med kokt potatis eller potatismos
Visningar:
4747
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Persiljesås recept
Bagnét verd pie..
över 2 månader
Torsk i ägg- oc
av mirja23
över 2 månader
Falukorv med pe
över 2 månader
persiljesås med
av ankan
över 2 månader
Skinka i persil
av styvan
över 2 månader
8 goda såser ti
av UllaC
över 2 månader