Semifreddo

Ljuvligt och inte alls så krångligt som det verkar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Semifreddo

Ingredienser

4 st ägg
1 dl strösocker
160 g maränger
1 dl hasselnötter (finhackade)
0,5 dl konjak
3 dl vispgrädde

Garnering:
Blockchoklad , mörk
1 ask physalis

Till servering:
200 g blockchoklad , mörk (smält)
4 dl grädde

Gör så här

Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, grovt krossade maränger och finhackade nötter samt konjak till en kräm.

Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare.

Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet.

Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen.

Dekorera med lite hyvlad choklad och physalis-frukter.
Visningar:
3188
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Semifreddo recept
Hallonsemifredd..
av MrsC
över 2 månader
Moccasemifreddo
över 2 månader
Polkasemifreddo
över 2 månader
Ljus choklad se
av lennali
över 2 månader
Semifreddo di p
över 2 månader
Rabarbersemifre
av MrsC
över 2 månader