Semifreddo med hallon och mintchoklad

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After eight och hallon ger smak åt denna variant.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 äggulor
0,75 dl strösocker
3 dl hallon, frysta
8 After eight
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
2 äggvitor
Eventuellt 1 msk mörk rom

Chokladsås:
1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 nypa salt

Gör så här

Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.

Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt skum.

Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom.
Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.

Frys semifreddon i minst 6 timmar.

Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering.
Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.

Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.
Visningar:
2228
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Semifreddo recept
Hallonsemifredd..
av MrsC
över 2 månader
Kladdkaka med s..
över 2 månader
Moccasemifreddo
över 2 månader
Polkasemifreddo
över 2 månader
Ljus choklad se
av lennali
över 2 månader
Semifreddo di p
över 2 månader