Semlor

Sockerfria, sötade med hermesetas

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 små
Semlor

Ingredienser

Ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk flytande Hermesetas
2 msk vit sirap
1 tsk kardemummakärnor, stötta
75 g smör, rumsvarmt
50 g jäst för söta degar
3 dl lättmjölk 0,5%

Pensling:
1 ägg, uppvispat

Fyllning:
Mandelmassa
2 dl mellangrädde, vispad

Mandelmassa:
100 g sötmandel
2 dl Hermesetas lättströ
0,75 dl lättmjölk 0,5%
1 dl mellangrädde, lättvispad

Gör så här

Häll det mesta av mjölet, salt, flytande Hermesetas, sirap och kardemumma i matberedarens skål. Klicka ner smöret. Smula över jästen. Värm mjölken till 37º.

Häll mjölken i skålen och låt maskinen arbeta 2 minuter. Degen skall bli smidig.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i skålen, ca 30 minuter.

Kör några varv med maskinen innan du stjälper upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig. Dela degen i två bitar, som rullas ut till två längder. Dela varje längd i tio bitar. Rulla varje bit till en rund bulle.

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Värm ugnen till 250º medan bullarna jäser.

Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225º. Grädda ca 10 minuter tills bullarna fått vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär därefter av ett lock och plocka ut inkråmet.

Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med lättströ och arbeta samman med inkråmet från bullarna, mjölk och grädde.

Fyll bullarna med massan. Spritsa grädde ovanpå fyllningen. Lägg på locket.

kcal 217
Kolhydrater g 26.0
Fett g 10.3
Visningar:
3431
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Semlor recept
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Klassiska semlo
över 2 månader
Semlor ā la muf..
över 2 månader
Semlor med kese
av tina62
över 2 månader
Mini semlor
över 2 månader
Långa semlor
av MrsC
över 2 månader