Semlor

Hetvägg hette de förr..... Detta är ett gammalt recept från 1968
Det är mald mandel i degen .

Betyg (1 röst)
Antal personer
15 st
Semlor

Ingredienser

20 - 25 sötmandlar
50 g jäst
2 dl mjölk
1 ägg
1 hg smör
3/4 dl socker
1 kryddmått salt
ca 9 dl vetemjöl
Pensling:
uppvispat ägg

Gör så här

Skålla och mal mandeln.
Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken i degbunken.
Tillsätt det lätt uppvispade ägget.
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och ljumma degspadet. Häll det i degbunken. Sätt till så mycket mjöl att det blir en tunnflytande deg och blanda ner socker, mandel och salt. Tillsätt mera mjöl lite i sänder och arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper bunken.
Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Arbeta degen på bakbordet och baka ut till bullar. Låt dem jäsa. Pensla med ägg. Grädda bullarna vid 250 * ugnsvärme ca 10 min. Låt dem kallna.
Fyllning: 2 hg färdig mandelmassa och 3 dl vispgrädde.
Vispa grädden till hårt skum. Rör ut mandelmassan med lite grädde. Skär av lock på semlorna. Fyll dem med mandelmassan och vispgrädden.
Lägg på locken och pudra lite florsocker över.
Visningar:
4926
Sparat:
102

LIKNANDE RECEPT

Semlor recept
Riktigt smarrig..
över 2 månader
av
över 2 månader
Semlor ā la muf..
över 2 månader
Semlor med kese
av tina62
över 2 månader
Mini semlor
över 2 månader
Långa semlor
av MrsC
över 2 månader