Semlor

Mumsiga!! Eftersom jag är nötallergiker så har jag vaniljkräm i mina, men min sambo kör med mandemassa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

½ paket jäst (á 50 g)
100 g margarin eller smör
2½ dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
6-7 dl vetemjöl

Pensling:
ägg

Fyllning:
100 g mandelmassa
2-3 msk mjölk

Garnering:
2 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke.
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken i det smälta fettet och värm det till fingervarmt, (37 grader).
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätskan, ägg, strösocker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i ca 10 bitar. Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 20 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler,

Skär ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråmet och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna. Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och läggpå locken.

Pudra över florsocker och servera semlorna.
Visningar:
1179
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Semlor recept
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Klassiska semlo
över 2 månader
Semlor à la muf..
över 2 månader
Semlor med kese
av tina62
över 2 månader
Mini semlor
över 2 månader
Långa semlor
av MrsC
över 2 månader