Semmeltårta

Istället för vanlig semla

Betyg (3 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

50 g jäst
2 dl mjölk
75 g smör
½ tsk salt
3 msk socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt, blandat med
ca 7 dl vetemjöl

Till fyllningen:
1 hg mald sötmandel
5 st malda bittermandlar
inkråm från bullen
1 dl florsocker
2-3 dl gräddmjölk

Till garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

Gör en lös vetedeg som arbetas blank och smidig. Låt jäsa. Arbeta degen på nytt och baka ut den till en stor kaka, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa mycket väl. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.

När bullen svalnat skär du av ett lock på bullen och tar ut en del av inkråmet med en gaffel. Blanda inkråmet med mandel, socker och gräddmjölk.

Fyll bullen och garnera med vispad grädde. Pudra över florsocker.
Visningar:
4620
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR