Senapsägg

En rätt man kan göra av överblivna ägg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca4 port

Ingredienser

8 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1/2 liter mjölk
1 kryddmått vitpeppar
1 - 2 msk stark osötad senap

Gör så här

koka äggen 8-9 minuter.
fräs matfett ochmjöl i en kastrull.
späd med mjölken lite isänder.
låt såsen koka 3-5 minuter.
smaksätt med salt,peppar och senap.
såsen bör ha kraftig senapssmak.
skala äggen och lägg dem på ett varmt fat.
häll såsen över äggen och servera.

Tips
Äggen kan värmas ett ögonblick i såsen.
gott att äta till är ett nybakat rågbröd.
Visningar:
1444
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.