Senapsbiff i hamburgerbröd

En ny variant på hamburgare, himla god.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötfärs
1 ägg
2 tsk fransk senap
Några kvistar persilja
1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 - 3 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd
1 - 2 saltgurkor

Gör så här

Blanda färsen med ägg, senap, persilja och salt.

Skala och dela löken och skär den i 2-3 cm tjocka skivor.
Bryn matfettet i en stor stekpanna till ljusbrun färg.
Lägg i färsen i 4 stora klickar, platta ut dem med stekspaden.

Vänd biffarna när de fått fin färg, lägg löken bredvid och stek allt ca 2 minuter
så att biffar och lök får färg och känns genomstekta.

Värm hamburgerbröden i mikron ca 30 sekunder.
Skär saltgurkan i skivor på längden.
Fyll bröden med biffar, lök och saltgurka och servera.
Visningar:
1186
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Senapsbiff recept
Senapsbiffar
av Queenie
över 2 månader
Senapsbiff med
av lennali
över 2 månader
Senapsbiffar fr
av lennali
över 2 månader
Skånsk senapsbi
av Gnagett
över 2 månader
Senapsbiffar me
över 2 månader
Honungs- och se
av Queenie
över 2 månader