Senapsgratinerad kassler

Den enkla paneringen passar utmärkt till det lättsaltade och lättrökta köttet. Senapen ger sting och rödvinssåsen ger en ännu mustigare smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g kassler
4 msk senap
1 - 2 msk farinsocker
4 msk ströbröd

Sås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong från tärning
1 dl rödvin
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred på senap.

Blanda farinsocker och strösocker, strö det över kasslern.

Gratinera kasslern i 250 grader cirka 10 minuter.

Gör under tiden såsen. Fräs matfett och mjöl i en kastrull.
Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.

Låt såsen sjuda på svag värme 3-5 minuter. Servera den till kasskern med ris eller pressad potatis samt kokt broccoli.
Visningar:
1469
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader