Senapsgravad strömming

En god och billig vicknings- eller lunchrätt. Strömmingen bör få stå och dra minst ett dygn innan den ska serveras. Sedan kan den hålla sig ca en vecka i kylskåp.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg hel strömming, 600 g rensad
4 dl vatten
1 tsk salt
3 msk ättikssprit

Senapssås:
1 dl senap
2-3 msk socker
1 tsk salt
1 tsk krossade vitpepparkorn
1 dl olja
1 msk ättikssprit
½ dl finklippt dill

Gör så här

Rensa och filea fisken. Skölj väl och låt den rinna av.

Dra skinnet av filéerna och dela dem på längden.

Blanda vatten, salt och ättikssprit. Lägg strömmingfiléerna i en skål eller ett fat och häll över ättikslagen. Grava strömmingen i 6 timmar.

Blanda samman samtliga ingredienser till såsen.
Lägg strömmingen i en kruka eller burk och häll senapssåsen över.

Låt den stå kallt minst ett dygn före serveringen.
Visningar:
1576
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Skånsk senapsgr
av lengunn
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader