Senapsgriljerad jullax med äpple- och kålsallad

KLASSIKER

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2.5 kg färsk lax av mittbit
1 msk salt
0.5 msk socker
vitpeppar från kvarn

Senapsblandning:
0.5 msk veteströbröd
2 msk farinsocker
1 msk japansk soja
2 st äggulor
1 bunt dill , finskuren
0.5 tsk nejlika , malen
0.5 tsk ingefära , malen
1 msk pepparrot , riven
1 msk dijonsenap
2 msk Slottssenap

Äpple- och kålsallad:
3 st äpplen
0.5 st vitkålshuvud
2 msk kokta korinter
2 msk rödlök
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung , flytande
salt
peppar

Gör så här

1. Lägg laxen i en smord eldfast form eller ugnsplåt, strö på salt, socker och peppar och låt stå i kyl cirka 3 timmar att rimma.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till senapsblandningen och pensla över fisken. Baka sedan fisken i ugn cirka 20-25 minuter. Laxen kan gärna få vara lite rosa i mitten, det gör den bara godare och saftigare.

3. Äpple- och kålsallad: Blanda vinäger, olivolja, honung, salt och peppar i en stor skål. Strimla vitkålen och hacka korintern. Skala och kärna ur äpplena och skiva tunt. Skala och hacka löken och strimla. Rör ner allt i skålen och låt vila i cirka 30 minuter.

4. Ta ur fisken och servera med salladen.
Visningar:
1483
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Jullax recept
Amerikansk Cole..
över 2 månader
Jullax med äppe
av Fin
över 2 månader