Senapsmarinerad stekt strömming

Fisk är alltid gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr rensad strömming
smör

Marinad:
1 ägg
3 msk senap
1½ tsk salt
2 dl matlagningsgrädde

Panering:
1 dl rågmjöl eller ströbröd
1 tsk salt

Gör så här

Skölj strömmingen.
Vispa ihop ägg, senap, salt och grädde i en bunke. Lägg i strömmingen 4 - 5 timmar eller över natten på kall plats. Tag upp strömmingen och låt den rinna av väl. Vik den så den ser hel ut och vänd i saltat rågmjöl eller ströbröd. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek strömmingen ca 3 min på varje sida. Strömmingen kan ätas varm eller kall.
Servera med potaismos.
Visningar:
1298
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader