Senapspanerad lax med rödvinssås

Låt inte fisken steka för länge. Den ska bara vara precis klar så att den fortfarande är saftig.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Senapspanerad lax med rödvinssås

Ingredienser

ca 600 g laxfilé
2 msk senap
1 msk skorpmjöl
50 g smält smör eller margarin

Sås:
1 dl rött vin
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
peppar

Garnering:
250 g räkor med skal
10 tunna gröna sparrisstjälkar eller 1 burk sparris
2 msk löjrom
Dill
Ditronskivor
Gurkskivor

Gör så här

Ugn: grill 250 grader.
Torka av laxen och lägg den på ett eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd. Ringla över det smälta smöret.
Sätt in fatet mitt i ugnen och stek laxen ca 20 minuter.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt den koka upp och sjuda tills den har lagom konsistens. Smaka av.

Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter eller tills den är mjuk. Värm den konserverade. Garnera fisken som på bilden eller som du tycker. Bjud laxen med sin sås och kokt potatis.
Visningar:
3776
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Rödvinssås recept
Oxfilé surpris ..
av JICS
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Klassisk rödvin..
över 2 månader
Örtkryddad rost..
av jas65
över 2 månader
Helstekt peppar
av sajoh69
över 2 månader
6-timmars karré..
över 2 månader