Senapspanerad strömming med brynt kapris- och dillsmör samt konjakslingon

Himmelskt gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12-16 strömmingsfiléer
2 dl crème fraiche
3 äggulor
2 msk söt grov skånsk senap
1 msk Dijonsenap
1 dl mjölk
salt
peppar
smör
olja
rågmjöl till panering
Kapris- och dillsmör:
200 g smör
3 msk kapris
1 1/2 dl finhackad dill
1 schalottenlök
Konjakslingon:
1/2 liter färska lingon
1/2 dl konjak
2 dl socker

Gör så här

Strömmingen: Klipp av fenorna på strömmingen. Blanda crème fraiche, äggulorna, senapen och mjölken i en skål. Salta och peppra. Lägg ner strömmingen i marinaden och täck över den med plastfilm. Låt den stå i kylen i minst 1 timme eller över natten. Tag upp strömmingen och panera den i rågmjöl, som är smaksatt med salt och peppar. Bryn strömmingsfiléerna hårt i smör och lite olja ca 4 -5 min på varje sida. Kapris- och dillsmör: Bryn smöret i en kastrull (det ska bli gyllenbrunt) och dra det åt sidan. Skala och finhacka löken. Blanda i kaprisen, dillen och löken i det brynta smöret alldeles innan serveringen. Konjakslingon: Blanda lingonen med sockret och konjaken. Täck lingonen med plastfilm och låt dem stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Smaksätt med mer socker eller konjak om det behövs. Har man inte tillgång till färska lingon kan man smaksätta en burk rårörda lingon med lite konjak. Serveras med pressad potatis
Visningar:
2177
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Dillsmör recept
Sotare med dill..
av tina62
över 2 månader
Rådjurswallenbe..
över 2 månader
Gratäng på kall
av Pette
över 2 månader
Enkla fiskbiffa
över 2 månader
Lutfisk med kna
över 2 månader
Nils Emils laxp..
av TriBeca
över 2 månader