Senapspaneradnlax med rödvinssås

Til vardags eller fest , väl värd den tid det tar att laga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Senapspaneradnlax med rödvinssås

Ingredienser

ca 600 g laxfilé
2 msk senap
1 msk skorpmjöl
50 g smält smör

Sås:
1dl rött vin
3 dl vispgrädde
2 msk tomet puré
1 fiksbuljongtärning
peppar

Garnering :
250 g räkor med skal
ca 10 st tunna gröna sparris
2 msk löjrom
Dill
Citronskivor
Gurkskivor

Gör så här

Ugn : 250 grader på grill

1. Torka av laxen och lägg den på ett eldfast fat. Bred på
senapen och sikta över ströbröd . Ringla över det smälta smöret.
2. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek laxen ca 20 minuter.
3.Blanda samman alla ingredienser till såsen i en kastrull.
Låt den koka upp och sjuda tills den har lagom konsistens
smaka av .
4. Skala räkor.koka sparrisen i lättsaltat vatten , ca 8 minuter
eller tills den är mjuk . om man använder konserverad sparris så värm enligt anvisningar.
5 .Garnera fisken och servera med kokt potatis och sås.
Pressa gärna potatisen
Visningar:
1355
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Rödvinssås recept
Oxfilé surpris ..
av JICS
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Klassisk rödvin..
över 2 månader
Örtkryddad rost..
av jas65
över 2 månader
Helstekt peppar
av sajoh69
över 2 månader
6-timmars karré..
över 2 månader