Senapssill

Ät den och njut

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-7
Senapssill

Ingredienser

300-600 g rensad strömmimg

Ättikslag:
5 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 msk salt

Senapssås:
1 dl senap
2 tsk röd vinäger
2-3 msk socker + lite salt
ca 1 dl hackad dill
1 dl matolja

Gör så här

1. Blanda ättikslagen, lägg i fisken, låt den sedan dra i ättikslagen ca 3 timmar, dra sedan av skinnet. Låt den rinna av väl.

2. Blanda senap. vinäger, socker, salt, dill och tillsätt till sist oljan i en stråle under omrörning.

3. Smaka av , känns såsen för tjock så kan du tunna med ljummet vatten.

4. Vänd ner strömmingen i senapssåsen och låt den vila 1 dygn i kylen.
Visningar:
13828
Sparat:
102

LIKNANDE RECEPT

Senapssill recept
Jan-Boris Mölle..
över 2 månader
Senapssill
över 2 månader
Senapssill
över 2 månader
Kilmora-gratäng
av Tine
över 2 månader
Senapssill
av zonale
över 2 månader
Ättikslag till
över 2 månader